Rabarbersæsonen er skudt i gang – og vi er oppe at køre. De smager vidunderligt. Her finder du opskriften på en super nem rabarbercrumble med havregryn og mandler.
Ingredienser (4 personer)
1 håndfuld rabarber (cirka 3-4 stængler)
3 spsk rørsukker
2 tsk vaniljepulver
Til crumblen/smuldredejen
2 dl havregryn
½ dl sukker
75 gram smør
En god håndfuld hakkede mandler
Rabarberne skæres i skiver og blandes med sukker og vaniljepulver. Kom det hele i et ildfast fad.
Havregryn, hakkede mandler, sukker og smør røres sammen (jeg bruger røremaskinen, så bliver det en jævn blanding) og fordeles ud over rabarberne.
Kagen bages i cirka 25 min ved 180 grader (man kan evt dække kagen til de sidste 5 minutter med stanniol, hvis den er ved at blive for mørk). Serveres med cremefraiche.
God fornøjelse!
Comments are closed.