Salat Nicoise

En salat Nicoise kan laves på mange måder. Nogle har bønner og/eller kolde kogte kartofler i. Man kan vælge at tilføje ansjoser – eller blot at opgradere salaten med frisk tun istedet for dåsetun. Grundreglen er vist ganske enkelt, at salaten er en kombination af tun, æg, oliven, salat og en vinaigrette-dressing. 

Ingredienser til salat:

Friske grønne bønner
æg (vi bruger vagtelæg – de ser så søde ud :)
Salat
Tomater
Tun (enten frisk eller på dåse)
Løg
Ansjosfilet (kan sagtens udelades, hvis man ikke er til det)
Oliven
Kartofler

Ingredienser til vinaigrette:
3 dele olie (Olivenolie)
1 del syre (hvidvinseddike, balsamicoeddike, citron mv)
1/2 del sennep (gerne dijonsennep)
Salt og Peber

Kog bønner, kartofler og æg og afkøl ingredienserne. Rør vinaigretten. Anret salaten på et fad og hæld vinaigretten over.

16 thoughts on “Salat Nicoise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *