Sure ribs kan også være søde!

Vi elsker…hjemmelavede råsyltede ribs. Efter en tur i Vendsyssel kom Rasmus hjem med 1 kg friskplukkede ribs til syltning. Vi har tidligere fået råsyltede ribs på æblekage, og det smagte skønt. Det er tanken, at disse råsyltede ribs skal spises til efterårets sammenkogsretter og gode stege.

Opskrift:
1 kg friske røde ribs
450 gram sukker
2,5 dl vand
2 tsk. Atamon

Vandet koges med sukker og atamon, hvorefter blandingen afkøles. Ribsene skylles og pilles grundigt. De rengjorte ribs lægges i rene atamonskyllede krukker, og sukkerlagen hældes over. Husk at vende glasset på hovedet, så sukkerlagen også sikrer låget ifht bakterier. Ribsene skal stå cirka en uge før servering.

Ribs_2.jpg

Det er bedst at opbevare syltede ting et tørt, mørkt og koldt sted som f.eks. i en kælder. Er den ikke lige til stede, kan grøntsagsskuffen i køleskabet være en anden løsning.

Comments are closed.