Påskeæg !

Altid har jeg gået og troet, at hjemmelavet konfekt hørte sig til julen. Men niks. Efter at have lavet påskeæg med søstrene Juelsgaard, er jeg blevet en del klogere. Hjemmelavede påskeæg er totalt på sin plads. Vi lavede ikke mindre end 5 forskellige og super simple smagsvarianter, og jeg har svært ved at udpege min yndlings.

Processed with VSCOcam with p5 preset
(Fra venstre mod højre: kokosæg, orangeæg, lakridsæg, sprutæg og æg med knas).

Kokosæg
Ingredienser:
– marcipan
– kokos
– mørk overtrækschokolade

Bland massed af kokos og marcipan sammen, og form dem som æg. Overtræk med mørk chokolade og drys med kokos.

foto 2

Orangeæg
Ingredienser:
– vand
– rørsukker
– økologisk appelsin
– marcipan
– mørk overtrækschokolade

Tynde appelsinskræller koges i en time i sukkervand og afkøler herefter. Bland marcipan, appelsinskræller og lidt sukkervand sammen og form dem som æg. Overtræk med mørk chokolade og pynt evt med friske appelsinskræller.

foto 1

Lakridsæg
Ingredienser:
– marcipan
– lakridspulver (Evt Karlsens lakridspulver, der fås i Løvbjerg. Der skal bruges meget lakridspulver, så det behøver ikke være den dyre)
– hvid overtrækschokolade
– frysetørrede hindbær

Marcipanen blandes med lakridspulver, så blandingen smager skønt af lakrids. Æggene formes og overtrækkes med hvid chokolade. Pyntes fint med frysetørrede hindbær og evt drysses med lakridspulver.

Sprutæg
Ingredienser
– figner
– cognac
– marcipan
– mørk og hvid overtrækschokolade

Figner skæres i små stykker og ligges i cognac i et døgns tid. Blandingen blendes sammen med marcipan og formes som æg. Æggene skal på køl før de overtrækkes med mørk chokolade, da blandingen kan være meget våd. Pyntes evt med striber af hvid chokolade.

Æg med knas
Ingredienser:
– nødder
– rørsukker
– nougat
– marcipan
– mørk og lys overtrækschokolade

Nødderne hakkes fint og vendes på panden med sukkeret, til sukkeret karameliseres. Blandingen vendes med nougat, formes som en plade og stilles på køl. Når blandingen er størknet, knækkes den i små stykker. Stykkerne pakker man ind i marcipan og former som æg, hvorefter de overtrækkes med mørk chokolade, og evt pyntes med lys chokolade.

foto-4

Æggene formes så store, at de kan hapses i to bidder. Uhmm – de kan anbefales!

Comments are closed.