Påskeæg !

Altid har jeg gået og troet, at hjemmelavet konfekt hørte sig til julen. Men niks. Efter at have lavet påskeæg med søstrene Juelsgaard, er jeg blevet en del klogere. Hjemmelavede påskeæg er totalt på sin plads. Vi lavede ikke mindre end 5 forskellige og super simple smagsvarianter, og jeg har svært ved at udpege min yndlings.

Processed with VSCOcam with p5 preset
(Fra venstre mod højre: kokosæg, orangeæg, lakridsæg, sprutæg og æg med knas).

Kokosæg
Ingredienser:
– marcipan
– kokos
– mørk overtrækschokolade

Bland massed af kokos og marcipan sammen, og form dem som æg. Overtræk med mørk chokolade og drys med kokos.

foto 2

Orangeæg
Ingredienser:
– vand
– rørsukker
– økologisk appelsin
– marcipan
– mørk overtrækschokolade

Tynde appelsinskræller koges i en time i sukkervand og afkøler herefter. Bland marcipan, appelsinskræller og lidt sukkervand sammen og form dem som æg. Overtræk med mørk chokolade og pynt evt med friske appelsinskræller.

foto 1

Lakridsæg
Ingredienser:
– marcipan
– lakridspulver (Evt Karlsens lakridspulver, der fås i Løvbjerg. Der skal bruges meget lakridspulver, så det behøver ikke være den dyre)
– hvid overtrækschokolade
– frysetørrede hindbær

Marcipanen blandes med lakridspulver, så blandingen smager skønt af lakrids. Æggene formes og overtrækkes med hvid chokolade. Pyntes fint med frysetørrede hindbær og evt drysses med lakridspulver.

Sprutæg
Ingredienser
– figner
– cognac
– marcipan
– mørk og hvid overtrækschokolade

Figner skæres i små stykker og ligges i cognac i et døgns tid. Blandingen blendes sammen med marcipan og formes som æg. Æggene skal på køl før de overtrækkes med mørk chokolade, da blandingen kan være meget våd. Pyntes evt med striber af hvid chokolade.

Æg med knas
Ingredienser:
– nødder
– rørsukker
– nougat
– marcipan
– mørk og lys overtrækschokolade

Nødderne hakkes fint og vendes på panden med sukkeret, til sukkeret karameliseres. Blandingen vendes med nougat, formes som en plade og stilles på køl. Når blandingen er størknet, knækkes den i små stykker. Stykkerne pakker man ind i marcipan og former som æg, hvorefter de overtrækkes med mørk chokolade, og evt pyntes med lys chokolade.

foto-4

Æggene formes så store, at de kan hapses i to bidder. Uhmm – de kan anbefales!

94 thoughts on “Påskeæg !

  1. Har hørt og set alt for meget om de her påskeæg uden at have smagt dem!!!!

  2. Hello! I’m at work browsing your blog from my new apple iphone!
    Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your
    posts! Carry on the excellent work!

  3. Thanks for any other informative site. The place else
    could I am getting that type of info written in such an ideal means?
    I have a challenge that I am just now working on, and I have been at the look out for such info.

  4. I have been surfing online more than 4 hours today, yet I
    never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough
    for me. In my view, if all website owners and bloggers
    made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before.

  5. Good day! Would you mind if I share your blog with my facebook group?
    There’s a lot of folks that I think would really appreciate your
    content. Please let me know. Thank you

  6. Today, while I was at work, my cousin stole my iPad and tested to
    see if it can survive a twenty five foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she
    has 83 views. I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

  7. Please let me know if you’re looking for a article writer
    for your site. You have some really great posts and I think I would be a good asset.
    If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some material for your blog
    in exchange for a link back to mine. Please send
    me an email if interested. Regards! scoliosis surgery https://0401mm.tumblr.com/ scoliosis surgery

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *