Inspireret af vores ferie i Frankrig har vi i dag lavet den franske klassiker – Quiche Lorraine. Den er nem at lave og smager skøn.
Ingredienser til én tærte:
Dej:
250 g mel
125 g blødt smør
1 æg
Hæld mel op i en skål. Skær smørret ud i små tern, og bland det sammen med melet, til det er homogent og grynet. Slå ægget ud i dejen og arbejd det ind, indtil dejen er jævn. Rul den ud, og put den i en tærteform. Prik huller i bunden med en gaffel.
Tærtefyld:
Bacon i tern/røget mørbrad
3 æg
½ dl mælk
Salt
Peber
Steg bacontern/tern af røget mørbrad på en pande, uden at de bliver brune. Pisk æggene sammen med mælk, og tilsæt salt og peber. Fordel baconternene i en dejbeklædt tærteform. Hæld mælkeblandingen over. Bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 25 min.
Vi fik quichen sammen med en grøn salat med vinaigrette. Uhmm.
Comments are closed.