Øllebrød – der smager af gamle dage!

Jeg har altid elsket øllebrød, men aldrig prøvet at lave det før. Men det er nemmeste i verden (og koster ikke ret meget), og så elsker Karl det også!

Ingredienser (4-6 pers.)

  • 500 gram rugbrød (det gør ikke noget, at det er det billige fra supermarkedet, evt. swartsbrot)
  • Vand
  • 1 hvidtøl/maltøl (33 cl)
  • 50-75 gram brun farin
  • Fløde til servering

Rugbrødet brækkes i mindre stykker, og sættes i blød i vand så det netop dækker brødet. Dette kan gøres natten over, men hvis rugbrødet er frisk behøver det blot at stå en times tid.

Gryden sættes over ved svag varme og rugbrødet og vandet røres ud. Massen tyknes jo mere det røres ud, og det skal småkoge i cirka 20-30 min under omrøring. Øl tilsættes og øllebrøden koges i cirka 10-15 minutter mere. Til sidst tilsættes den brune farin og grøden koges godt igennem, indtil konsistensen er god.

Øllebrøden serveres herhjemme med kold flødeskum og mælk i kanten. #UHMMM

Comments are closed.